Dejte nám signál

Děkujeme! Brzy se vám ozveme.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo se ozvěte Michalovi

Michal Mládek

Sales & Marketing Director
michal.mladek@sherpas.cz773 773 817
Digitální marketing
Metody
PPC

Responzivní reklamy

Uplynulý rok byl ze strany Google ve znamení velkých změn. Po odstranění pravého sloupce ve vyhledávání a změny formátu inzerátů přišel Google postupně od července s další novinkou, kterou jsou responzivní inzeráty v obsahové síti.

Kateřina Neugebauerová
15.12.2016

Standardně jsme měli možnost inzerovat v obsahové síti buď pomocí bannerů, či pomocí textových inzerátů. Tyto dvě možnosti jsou nyní sloučené do tzv. responzivního inzerátu. Velkou výhodou tohoto formátu je automatické přizpůsobení se reklamnímu prostoru a zařízení, na kterém se zobrazuje. Odpadá tedy vytváření několika formátů bannerů, a to je výrazné ušetření práce.

Co je tedy k vytvoření takové reklamy potřeba? Předně obrázek nejlépe o rozměrech 1200x628, max. velikosti 1MB a pokrytý max. 20% textu. Toto pravidlo známe již z Facebooku, pokud tedy na Facebooku používáme nějaký banner, lze ho využít i zde. Dále logo formátu 1200x1200.

Inzerát doplníme texty:

  • Krátkým nadpisem - max 25 znaků
  • Dlouhým nadpisem - max 90 znaků
  • Popiskem - max 90 znaků

Důležité je nezapomenout vyplnit název firmy a URL, na kterou bude uživatel po prokliku přesměrován.

Při zobrazování reklam se následně nemusí zobrazit všechny podklady, ale systém si sám vyberete takové, které nejlépe vyhovují ploše, na které se reklama zobrazuje.

Zobrazovat se tedy může inzerát v různých podobách:

  1. Textové zobrazení
     
  2. Nativní zobrazení
     
  3. Obrázek
     

Výsledky?

Inzeráty jsme v účtech našich klientů nasadili a po několika měsících běhu lze obecně říci, že responzivní inzeráty dosahují díky možnosti pokrytí většího množství ploch vyššího počtu zobrazení oproti standardním bannerovým či textovým inzerátům v obsahové síti.

Při testování responzivních inzerátů při totožném nastavení jako bannerů a textových inzerátů mají tyto inzeráty vyšší CTR, které je dáno zejména větším množstvím formátů a vzhledů vizuálů.

Jako hlavní přínos vidím kromě usnadnění práce v možnosti obsazení více ploch různými vizuály. Inzeráty doporučuji testovat, použít různé obrázky a různá sdělení, využít potenciálu 105 znaků pro nadpisy a popisky. Tak vzhůru do toho!


Přehled školení digitálního marketingu od Dobrého webu.

Nalaďte si Vysílačku

Sdílíme znalosti v podcastech, newsletterech a dalším obsahu. Přihlaste se k odběru a získejte přehled o digitálním terénu.

Děkujeme, že chcete zůstat na příjmu.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo nás sledujte na těchto platformách

Kontakt

Vytáhneme vás nahoru

Nechte si hodit lano. Známe správné byznysové trasy a odhalíme každou designovou nástrahu.

Dejte nám signál