Dejte nám signál

Děkujeme! Brzy se vám ozveme.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo se ozvěte Michalovi

Michal Mládek

Sales & Marketing Director
michal.mladek@sherpas.cz773 773 817
Case studies
Digitální marketing
Obsah
SEO

Case study: Linkbuilding & online PR pro Contipro

Tvořit pravidelně atraktivní obsah o produktu, jehož základem je kyselina hyaluronová, nemusí být zrovna dvakrát jednoduché. Nám se i díky velmi vstřícné spolupráci ze strany klienta podařilo nastavené cíle i několikanásobně překonat. Jak jsme toho dosáhli, se můžete dočíst v této případové studii.

Milan Zeman, Radek Mikulka
14.12.2016

 

Contipro je ryze česká biotechnologická společnost s tradicí od roku 1990. Sídlí v Dolní Dobrouči u Ústí nad Orlicí a zaměstnává přes 250 lidí, z nichž polovina pracuje ve výzkumu. Firma patří mezi světové lídry v oblasti výroby kyseliny hyaluronové, její výrobky jsou vyváženy do více než 60 zemí světa a roční obrat se vyšplhal na více než půl miliardy korun. Vlajková loď společnosti, kterou je právě kyselina hyaluronová, nabízí široké uplatnění jak ve farmacii, tak v kosmetice, kde slouží především jako surovina do krémů proti stárnutí pleti.

Blahodárných účinků kyseliny hyaluronové využívá Contipro i ve své řadě veterinárních produktů známých pod značkou Aktivní zvíře. Nejznámější je Geloren pro výživu kloubů, a také kloubní léčivo Bonharen. Portfolio doplňují přípravky na problémy s dásněmi či přípravky na hojení ran.

„Vzhledem k šíři našeho portfolia jsme nestíhali řešit všechny aktivity interně, hledali jsme proto partnera, kterému bychom mohli při propagaci našich značek plně důvěřovat. Našim představám nejlépe odpovídala agentura Dobrý web," nastiňuje okolnosti vzniku spoluráce Ondřej Jireš, manažer PR a marketingu společnosti Contipro.

Pro vybudování dobrého renomé značky Aktivní zvíře v online prostředí spolupracujeme na linkbuildingu a online PR webu. Stěžejním bodem těchto aktivit je webová stránka www.aktivnizvire.cz. Hlavními cíli je růst přirozené návštěvnosti a šíření značky.

Výzva pro naše SEO Specialisty: zvýšit návštěvnost a pozice ve vyhledávání

Mezi dílčí cíle patří například zvýšení aktivity návštěvníků webu, i proto jsme si s klintem stanovii následující KPI's:

 

Naše řešení

Linkbuilding & online PR pro značku Aktivní zvíře jsme postavili na 3 základních pilířích:
  1. Publikace naučných článků včetně odkazu
  2. Soutěže & šíření/posilování značky
  3. Získávání zpětných odkazů na relevantních partnerských webech

Články lze tematicky rozdělit do dvou kategorií: odborné články si zastřešuje přímo Contipro a na tvorbě populárně naučného obsahu určeného širší cílové skupině se podílí naše copywriterka Kristýna. Sami vymýšíme a snažíme se nacházet témata článků, s klientem je pak společně konzultujeme. Měsíčně publikujeme 2 články, do toho navíc organizujeme dvě až tři soutěže.

Abychom získali co nejhlubší vhled do problematiky a načerpali inspiraci, vydali jsme se na exkurzi do sídla společnosti v Dolní Dobruči, o čemž si můžete přečíst na našem blogu.

Při budování odkazového portfólia je velice důležitá kvalita odkazující domény. Ačkoliv PageRank již není veřejný, máme unikátní know-how, jak odhadnout důvěryhodnost . Vyvinuli jsme si vlastní interní nástroj Web Quality Rate, který dokáže na základě vložených proměnných vyhodnotit ukazatel kvality webu a doporučit nám optimální cenu za umístění zpětného odkazu.

 

Výsledek? Několikanásobně jsme předčili očekávání.

 

"Podařilo se nám nastavit velmi úspěšnou spolupráci, při které dosahujeme reálných výsledků. Roste nám jak návštěvnost webu, tak prodeje. Těšíme se na další projekty, které pro nás Dobrý web připraví, a věříme, že bude všechno šlapat tak, jak má,“ dodává k výsledkům Ondřej Jireš ze společnosti Contipro.

Celková návštěvnost Q2 2015 vs. Q2 2016

 

Celková návštěvnost Q3 2015 vs. Q3 2016

 

Organická návštěvnost Q2 2015 vs. Q2 2016

 

Organická návštěvnost Q3 2015 vs. Q3 2016

 

Stav indexu v čase

 

"Spolupráce se společností Contipro je jedna z nejlepších, kterou mám v Dobrém webu na starosti," říká ke spolupráci SEO Specialista Milan Zeman. "Těší mě samozřejmě skvělé výsledky, které předčily jak naše, tak představy samotných majitelů, stejně tak si ale cením příjemné spolupráce a spolehlivé komunikace i toho, že klient má v naši práci důvěru. Výsledky ukazují, že jsme se vydali správnou cestou, takže v ní chceme pokračovat i nadále. Budeme se snažit zlepšovat, hledat nová témata a neokoukané formy."

Nalaďte si Vysílačku

Sdílíme znalosti v podcastech, newsletterech a dalším obsahu. Přihlaste se k odběru a získejte přehled o digitálním terénu.

Děkujeme, že chcete zůstat na příjmu.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo nás sledujte na těchto platformách

Kontakt

Vytáhneme vás nahoru

Nechte si hodit lano. Známe správné byznysové trasy a odhalíme každou designovou nástrahu.

Dejte nám signál