Dejte nám signál

Děkujeme! Brzy se vám ozveme.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo se ozvěte Michalovi

Michal Mládek

Sales & Marketing Director
michal.mladek@sherpas.cz773 773 817
Digitální marketing
Přednášky

Co přinesl zářijový BRANDstorming?

Trochu netradičně se první zářijový čtvrtek v Galerii kavárny Louvre uskutečnila již tradiční konference – Brandstrorming. Letošní setkání se sice konalo kvůli koronavirové pandemii o něco později, ale na kvalitu programu to nemělo vliv. Pojďme se podívat na pár highlightů, které se na konferenci probíraly.

Kristýna Horová
15.9.2020

Hlavní otázky, na které se snažila konference odpovědět: „co by měli čeští marketéři změnit, aby jejich značky byly více světové a jak naopak co nejlépe vytěžit prvky jako jsou tradice či lokálnost?“ jsme slyšeli hned několik odpovědí. Téměř všichni řečníci se však shodli na tom, že základem úspěšné značky je kvalitní produkt a DNA značky. S tvrzením, že dobrou reklamu můžete mít pouze, když máte dobrou značku, nelze než souhlasit.

Dalším velkým tématem konference byla udržitelnost a ekologický přístup značek k výrobě svých produktů. Ať už se mluvilo o pivu, botách nebo síťovkách, vždy se řeč stočila k ekologii, která je pro valnou většinu značek v současné době velmi důležitá.

Česká síťovka

Kateřina Pechová vytvořila svou značku na tradičním českém výrobku, který má v Čechách své osobité místo. Síťovka podle slov zakladatelky nikdy nebyla brand, takže na ten se navazovat nedalo, ale měla tradici. A na tu se navázat dalo, přidal se však inovativní design a vznikl výrobek a zároveň i brand, který má celkem slušně našlápnuto k tomu stát se Love brandem.  Sociální odpovědnost je jedním z velkých témat, síťovky se totiž vyrábí v chráněných dílnách.


Božkov

Božkov se nemusí dlouze představovat, dá se říci, že k tradičním značkám patří už hodně let. Jenomže neměl vždycky takovou pověst, jakou by chtěl mít. Čas na změnu přišel asi před 5 lety, kdy se začaly dít věci, které vyústily ve změnu pozice brandu i rozšíření portfolia o prémiový produkt.

Podle Michala Jakla se povedlo nastartovat Božkov díky vydefinování hodnot značky, vytvoření atraktivní komunikační platformy a posílení produktového portfolia.

SOKOL

Tradičnější českou značku byste asi těžko hledali. Většina lidí však vnímá SOKOL jako starou, zkostnatělou organizaci, která v moderním sportu nemá své místo. Před Všesokolským sletem v roce 2018 do jeho příběhu však vstoupil Marek Tesař z agentury Raul! a začal SOKOL modernizovat. Vznikla kompletně nová komunikační strategie, kterou však bylo potřeba odkomunikovat nejen směrem k veřejnosti, ale především směrem k členům.

Cílem je udržet jednotný komunikační styl napříč kanály, což je u takové organizace, jako je SOKOL velmi složité. Aby to bylo možné, je potřeba dát členům přístup ke grafickým materiálům, brand manuálu a všechno jim vysvětlit. Základem úspěchu je tedy komunikace jak uvnitř, tak ven.


Vasky

Vasky patří mezi české značky, které jsou teprve na začátku budování své tradice. Na trhu působí zhruba 4,5 roku, ale za tu dobu se již stihly stát love brandem. Jak je to možné? Mají zkrátka dobrý produkt a dobře chápou, že brand není jen o produktu, ale o všem, kde se zákazníkem potkávají.

Brand je podle Jana Kočendy důležitý především proto, že zákazník má dnes mnoho možností a málo času na výběr. Drží se toho, že věrný zákazník se vyplatí víc než ten náhodný. Nesnaží se tedy hledat stále nové zákazníky, ale budovat vztah s těmi stávajícími.

Na příkladu Vasek se jen potvrzuje, že budování vztahu se zákazníky by mělo být pro značky na prvním místě.

Prazdroj

Prazdroj potřeboval získat mladé zákazníky, a tak vytvořil Excelent. Značka si však cestu ke své cílovce hledala trochu déle a ne všechny pokusy vyšly tak, jak by si v Prazdroji představovali. Když do hry vstoupila agentura Kindred hodně se toho změnilo a Excelent si našel své pevné místo na slunci.

Zábavná prezentace Michala Dúbravského a Nikoly Foktové ukázala, jak důležité je pro značku dát lidem zážitky. A jeden přinesli s sebou i na konferenci. Účastníkům dali možnost vyzkoušet si jeden z jejich nápadů přímo v sále.

Behavio Labs

Jak to udělat, aby tohle všechno správně fungovalo a vaše značka se stala pro zákazníka nezapomenutelnou? To poodhalil ve své prezentaci Vojtěch Prokeš z Behavio Labs. Klíčem je podvědomí, ať si to chcete nebo nechcete připustit, právě tam probíhá 95 % rozhodnutí. Pokud tedy chcete mít úspěch, potřebujete svou značku dostat právě tam. 

Nalaďte si Vysílačku

Sdílíme znalosti v podcastech, newsletterech a dalším obsahu. Přihlaste se k odběru a získejte přehled o digitálním terénu.

Děkujeme, že chcete zůstat na příjmu.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo nás sledujte na těchto platformách

Kontakt

Vytáhneme vás nahoru

Nechte si hodit lano. Známe správné byznysové trasy a odhalíme každou designovou nástrahu.

Dejte nám signál