Dejte nám signál

Děkujeme! Brzy se vám ozveme.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo se ozvěte Michalovi

Michal Mládek

Sales & Marketing Director
michal.mladek@sherpas.cz773 773 817
No items found.

Google University: Travel a Online marketing

Při příležitosti veletrhu cestovního ruchu Holiday World 2007 se Google poprvé v ČR oficiálně představil vystavovatelům z řad odborné veřejnosti. Program Google University trval zhruba čtyři hodiny a jeho cílem bylo především představení produktů Google AdWords a Google AdSense.

Petra Větrovská
12.4.2011

Program se věnoval víceméně základům: představení obou produktů, trendy v oboru, založení účtu, nastavení kampaně, vložení reklamy na partnerský web. Dost času bylo věnováno i optimalizačním tipům pro Google AdWords.

  • Zhruba polovina účastníků již byla inzerentem AdWords, účet AdSense měli myslím přesně dva.
  • Ze závěrečné diskuse to místy vypadalo, že o AdSense je větší zájem než o AdWords, přestože šlo o cílovou skupinu, která má potenciál vydělávat velké částky právě díky AdWords.
  • Síť AdSense generuje 2,5 miliardy zobrazení denně pro 456 milionů UIP měsíčně a dosahuje tak na 68 % návštěvníků internetu.
  • Současní a budoucí inzerenti AdWords se zajímali o to, jak zjistit předem cenu za klik, jak zjistit skóre kvality, počet hledání slova, co a jak ovlivňuje historie kampaní a spoustu dalších věcí. Zájem rozhodně byl.
  • Možná se můžeme těšit na nějaké zjednodušené „ukazovátko“ kvality klíčových slov o několika stupních (dobré / špatné / průměrné).

Nalaďte si Vysílačku

Sdílíme znalosti v podcastech, newsletterech a dalším obsahu. Přihlaste se k odběru a získejte přehled o digitálním terénu.

Děkujeme, že chcete zůstat na příjmu.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo nás sledujte na těchto platformách

Kontakt

Vytáhneme vás nahoru

Nechte si hodit lano. Známe správné byznysové trasy a odhalíme každou designovou nástrahu.

Dejte nám signál