Dejte nám signál

Děkujeme! Brzy se vám ozveme.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo se ozvěte Michalovi

Michal Mládek

Sales & Marketing Director
michal.mladek@sherpas.cz773 773 817
No items found.

Google změnil postoj k obchodním značkám v UK a Irsku

Revize zásad pro ochranné známky ve službě AdWords zatím ve Velké Británii a Irsku. Již měsíc se ve Velké Británii a Irsku uplatňuje takzvaná změna strategie Adwords vůči obchodním značkám. Společnost Google přepracovala zásady vzhledem k ochranné známce pro britské inzerenty. To znamená, že výraz, který je zároveň obchodní značkou, bude fungovat jako spouštěč klíčového slova.

Ivana Novotna
12.4.2011

Již měsíc se ve Velké Británii a Irsku uplatňuje takzvaná změna strategie Adwords vůči obchodním značkám. Společnost Google přepracovala zásady vzhledem k ochranné známce pro britské inzerenty. To znamená, že výraz, který je zároveň obchodní značkou, bude fungovat jako spouštěč klíčového slova. Do května 2008 fungoval ve Velké Británii stejný princip jako všude jinde po světě – klíčová slova ve shodě s registrovanou obchodní známkou byla omezena.

Od této chvíle, pokud zadáte ve vyhledávači Google s britskou domovskou stránkou například dotaz Apple ipod, vašemu výrazu se zobrazí několik relevantních reklam a ne jen reklama na společnost Apple.

Vyhledávání dotazu apple ipod

Společnost Google odůvodnila strategii principem, že hlavním cílem je poskytovat co nejvíce relevantních klíčových slov, která by uspokojila zájmy uživatele. Na uživateli internetu pak bude, pro jakou službu se v rámci relevantní volby rozhodne.

Přepracované zásady se vztahují zatím pouze na ochranné známky registrované v UK a v Irsku. Google bude i nadále projednávat stížnosti spojené s ochrannými známkami z jiných zemí a nevylučuje rozšířit tuto strategii i mimo britské ostrovy.

Pokud máte zájem aktualizovat seznam uživatelů, kteří mohou používat výrazy shodné s vaší obchodní značkou, můžete kontaktovat Google středisko stížností.

Nalaďte si Vysílačku

Sdílíme znalosti v podcastech, newsletterech a dalším obsahu. Přihlaste se k odběru a získejte přehled o digitálním terénu.

Děkujeme, že chcete zůstat na příjmu.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo nás sledujte na těchto platformách

Kontakt

Vytáhneme vás nahoru

Nechte si hodit lano. Známe správné byznysové trasy a odhalíme každou designovou nástrahu.

Dejte nám signál