Dejte nám signál

Děkujeme! Brzy se vám ozveme.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo se ozvěte Michalovi

Michal Mládek

Sales & Marketing Director
michal.mladek@sherpas.cz773 773 817
O nás
Obsah

Klubový večer WebTop100 příště raději po 22:00

První klubový večer na téma Web copywriting – psaní úspěšných textů na web je za námi. Když to vezmu odzadu, dozvěděli jsme se jak souvisí erotika s webovými texty, 10 nejčastějších chyb a jejich řešení, ale především jak texty na web psát.

Martin Kučera
12.4.2011

Texty na webových stránkách jsou hodně zanedbávané a často nevhodně strukturované. Spousta lidí si totiž myslí, že stačí překopírovat text z katalogu, což je velká chyba. To je důvodem velkého zájmu o téma web copywritingu. Program byl rozdělen do 4 prezentací s nezvyklým počtem pěti přednášejících.

Po úvodním přivítání Jána Simkaniče se slova ujal Adam Javůrek (online.zurnalistika.cz), který se zaměřil na rozdíly mezi psaním pro online a offline médium. To, že uživatelé na webu nečtou, ale „skenují“, psát asi nemusím – vzpomeňte si na sebe, když něco hledáte na internetu. Zajímavá proto byla především ukázka „Jak zwebovatět text ve 4 krocích“. Obrázek za odkazem jednoduše ilustruje, jak poutavý text vytvořit.

Dalším prezentujícím byl Jan Kadlec z beze-slova.cz, který se zaměřuje hlavně na praktickou stránku věci. Weby přirovnal k prodavačům v krámech s výmluvným rozdělením na: „Děláme to a to“, „Obslužte se sami“ a „Mohu Vám pomoci?“. Na konci porovnal weby většiny účastníků, a myslím, že je příliš nepotěšil.

Po krátké občerstvovací přestávce nastoupil Tomáš Jindříšek (ředitel OgilvyInteractive) s Boženou Zbrankovou (marketingová ředitelka Bezrealitky.cz). Společně ukázali 10 chyb, kterých se autoři textů nejčastěji dopouštějí, i jak je napravit. Ve výkladu se střídali – Tomáš představoval chyby, zatímco Božena řešení.

Atmosféru rozohnil Daniel Köppl (šéfredaktor Marketing & Média) svým posledním příspěvkem. Naprosto opačným názorem na danou problematiku, ale i svým přednesem se zmíněnými erotickými obrázky ještě zvýšil pozornost klubistů v sále. Pohledem člověka vně internetového prostředí poukázal na rozdíly v komunikaci stejného produktu – dětských plen. A opravdu, pokud se podíváte na weby Pampers a Huggies, uvidíte rozdíl. Vidíte ho? Pokud ne, zkuste v komentářích popsat, čeho jste si všimli vy. Jen si dávejte pozor - jeden z webů používá dosti agresivní flash.

To je myslím tak vše. Budete-li mít chuť, můžete si na stránkách březnového klubového večera prohlédnout prezentace jednotlivých přednášejících.

Nalaďte si Vysílačku

Sdílíme znalosti v podcastech, newsletterech a dalším obsahu. Přihlaste se k odběru a získejte přehled o digitálním terénu.

Děkujeme, že chcete zůstat na příjmu.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo nás sledujte na těchto platformách

Kontakt

Vytáhneme vás nahoru

Nechte si hodit lano. Známe správné byznysové trasy a odhalíme každou designovou nástrahu.

Dejte nám signál