Dejte nám signál

Děkujeme! Brzy se vám ozveme.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo se ozvěte Michalovi

Michal Mládek

Sales & Marketing Director
michal.mladek@sherpas.cz773 773 817
O nás
Obsah
SEO

Návštěva v Contipru

Vydali jsme se do sídla našeho klienta Contipro, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací. V areálu společnosti v Dolní Dobrouči na nás čekalo milé přivítání, prohlídka laboratoří i výrobních místností. Rozhodli jsme se s vámi podělit o všechno, co jsme viděli a slyšeli. Tedy, téměř o všechno…

Kristýna Horová
29.6.2016

 

Příběh firmy začal těsně po sametové revoluci. Šest společníků, mezi kterými byl i generální ředitel doc. Vladimír Velebný, se pustilo do podnikání v biotechnologiích. V té době však neměla k dispozici takové vybavení tak jako dnes – musela si vystačit s mnohem menšími prostory a obyčejným kuchyňským robotem. Nyní firma sídlí v areálu bývalé mlékárny na úpatí Orlických hor, kde v klidném a tichém prostředí pracuje téměř 250 zaměstnanců, mezi kterými jsou i výzkumníci z Řecka či Mexika.

 


Vědci tu mají vynikající podmínky pro bádání a vybavení laboratoří patří ke špičce ve světě. Majitel a zároveň ředitel firmy je původně vědec, a tak je logické, že hlavním cílem firmy je věnovat se vědě a vzdělávání. Contipro úzce spolupracuje s univerzitami a dokonce se chystá v příštím roce otevřít základní školu.

Kromě své práce se zdejší vědci věnují návštěvám studentů středních i vysokých škol, které seznamují s prací na výrobě kyseliny hyaluronové. Naše přítomnost v laboratoři je tedy absolutně nevyvedla z míry. Způsobem celkem srozumitelným pro naprosté laiky nám vysvětlili, jak probíhá proces výroby kyseliny hyaluronové, a také nám ukázali, jak vypadá.

Na to, jak moc se o ní dnes mluví, byste možná čekali, málem elixír mládí – to my také! Trochu nás překvapilo, že bílý prášek po smíchání s vodou vypadá tak trochu jako pověstné amarouny, akorát je průhledný. O nic méně překvapivé je i to, jak se vlastně vyrábí.

 

Na počátku totiž stojí bakterie, která způsobuje u koní onemocnění podobné lidské angíně. Nejspíš na nás bylo vidět zděšení, takže nás rychle uklidnili s tím, že bakterie, kterou používají, je naprosto neškodná nejen pro lidi, ale i pro koně v okolí.

Velká část výrobního procesu nám zůstala utajena hned z několika důvodů – jednak je trochu složitější na vysvětlení a jednak zde panují přísná bezpečnostní pravidla.

 Strávili jsme tu milé odpoledne ve společnosti lidí, kteří kolem sebe šíří pozitivní náladu a je na nich znát, že je jejich práce opravdu baví. Jen tu kyselinu hyaluronovou jsme si s sebou nakonec neodvezli…

Nalaďte si Vysílačku

Sdílíme znalosti v podcastech, newsletterech a dalším obsahu. Přihlaste se k odběru a získejte přehled o digitálním terénu.

Děkujeme, že chcete zůstat na příjmu.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo nás sledujte na těchto platformách

Kontakt

Vytáhneme vás nahoru

Nechte si hodit lano. Známe správné byznysové trasy a odhalíme každou designovou nástrahu.

Dejte nám signál