Dejte nám signál

Děkujeme! Brzy se vám ozveme.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo se ozvěte Michalovi

Michal Mládek

Sales & Marketing Director
michal.mladek@sherpas.cz773 773 817
E-commerce

Nová právní úprava pro e-shopy

Nezapomeňte, že nejpozději do konce dubna je třeba uvést všeobecné obchodní podmínky vašich e-shopů do souladu s novou právní úpravou.

Radek Mikulka
26.4.2016

Již od 1. února 2016 všichni podnikatelé, kteří uzavírají kupní smlouvy se spotřebiteli, nebo jim poskytují služby, mají povinnost spotřebitele informovat o možnosti mimosoudního řešení sporů a o subjektu, na který se v této oblasti mohou obracet. Orgánem mimosoudního řešení sporů (vyjma oblasti finančních služeb, elektronických komunikací, poštovních služeb a některých energetických odvětví) je Česká obchodní inspekce.

Od 1. května 2016 však takové informace musí být obsaženy i ve všeobecných obchodních podmínkách na webových stránkách e-shopů. Podle Zdeňka Kučery, který pro vás v Dobrém webu připravil školení na téma právo pro e-shopy, postačuje do obchodních podmínek uvést, že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce a odkaz na její adresu a webové stránky.

Internetoví obchodníci jsou však ještě povinni na svých internetových stránkách v obchodních podmínkách uvést možnost řešení spotřebitelských sporů on-line. V tomto případě lze využít platformu, která je zřízena Evropskou komisí na adrese http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Pokud nechcete ponechat nic náhodě a rádi byste se o právních úpravách e-commerce dozvěděli více, přijďte na školení Právo pro e-shopy se Zdeňkem Kučerou, který se s vámi neprávním jazykem podělí o své bohaté znalosti a zkušenosti.

Během tří 90minutových modulů se naučíte, na co si dát pozor při založení e-shopu, jak zajistit jeho fungování v souladu s platnými zákony i to, v čem spočívají nástrahy internetového marketingu.

Nalaďte si Vysílačku

Sdílíme znalosti v podcastech, newsletterech a dalším obsahu. Přihlaste se k odběru a získejte přehled o digitálním terénu.

Děkujeme, že chcete zůstat na příjmu.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo nás sledujte na těchto platformách

Kontakt

Vytáhneme vás nahoru

Nechte si hodit lano. Známe správné byznysové trasy a odhalíme každou designovou nástrahu.

Dejte nám signál