Dejte nám signál

Děkujeme! Brzy se vám ozveme.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo se ozvěte Michalovi

Michal Mládek

Sales & Marketing Director
michal.mladek@sherpas.cz773 773 817
Digitální marketing
O nás

Pět let PPC specialistou v Sherpas

V lednu letošního roku začínám kroutit v bývalém Dobrém webu a aktuálně Sherpas již neuvěřitelný pátý rok jako PPC specialista. Samotnou mě ta doba překvapila, jak je možné, že to tak uteklo?

Kateřina Neugebauerová
9.5.2019

Když jsem nastupovala, původně na stáž, měla jsem pocit, že o PPC reklamě vím celkem dost. Adwords, nebo Sklik, to přeci není žádná věda. Realita se pak ale ukázala úplně opačnou a ze všech těch sestav, CPC, CTR, konverzí, skóre kvality apod. se mi pěkně motala hlava.

Časem si to vše sedlo a klientů a zkušeností přibývalo. Postupně jsme začali ve větší míře dělat reklamu i na Facebooku, tedy v systému který není pro správce vždy úplně přívětivý, ale který roste a mění se každou chvíli a v dnešním světě sociálních sítí má své nezpochybnitelné místo.

Své místo získala i práce v Adformu. Kdyby mi někdo před těmi lety řekl, kolik budu spravovat kampaní a s jakými rozpočty, asi bych si ťukala na čelo. A práce v HTML5 studiu? Vytváření rich media bannerů? Nastavování nativní reklamy? To bych si asi myslela něco o bláznech a přitom právě tato část práce je mojí oblíbenou.

Ani jsem neměla čas začít se nudit a po nasbírání zkušeností jsem dostala možnost přebrat školení PPC pro začátečníky. Pro mě, jakožto pro introverta, který se raději vrtá ve svých projektech a k těmto výzvám přistupuje v nastavení „vždyť přeci nevím dost, abych mohla školit,“ šlo o velkou věc, kteréj sem se také nějakou dobu úspěšně vyhýbala. Nakonec jsem ráda, že kolem mě možnost školit pouze neprošla bez povšimnutí. Začátky nebyly úplně jednoduché a na přípravu a obalení nervů padla nejedna tabulka čokolády. Po nějakých třech letech školení už nervy nejsou tak velké jako ze začátku, ale pocit zodpovědnosti k účastníkům a snaha o to předat jim toho co nejvíce zůstala. A pokud po celodenním školení účastníci odchází s hlavu plnou nových informací, prozřením, že to není tak easy, jak si mysleli a zároveň s odhodláním se do toho hned druhý den pustit, když už ví jak na to, dává mi tahle část mojí práce obrovský pocit zadostiučinění a radosti.

Samostatnou kapitolou je samotná práce v Sherpas. Vše samozřejmě není vždy růžové a zalité sluncem, ale když je problém tak se řeší, pokud je potřeba rada nebo znát názor někoho druhého, vždy je na koho se obrátit, podívat se na věci z druhé stránky a hledat řešení.

Důležitou věcí v práci je i parta kolegů, se kterými člověk přeci jen tráví velkou část času a pokud si s někým nesedne, dokáže to práci pěkně znechutit. To zde naštěstí téměř neznáme a spíše mám občas pocit, že jsem v partě podobně naladěných kamarádů. A vzpomínky na turnaje v beach volejbale, kdy část teamu hraje a část patří spíše mezi hrající diváky, turnaje v badmintonu, nebo celofiremní výpravu na Říp s rozdělením na pěší a cyklo sekci (která nakonec najela 80 km a chvíli se musela prodírat lesem a kopřivami včetně nesení kol na zádech) patří mezi nezapomenutelné! ☺

Když si to tak čtu, už se těm rokům ani nedivím a přeji Sherpas i sobě další roky plné pracovních výzev a úspěchů.



Náš tip: navštivte naše školení PPC pro pokročilé.

Nalaďte si Vysílačku

Sdílíme znalosti v podcastech, newsletterech a dalším obsahu. Přihlaste se k odběru a získejte přehled o digitálním terénu.

Děkujeme, že chcete zůstat na příjmu.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo nás sledujte na těchto platformách

Kontakt

Vytáhneme vás nahoru

Nechte si hodit lano. Známe správné byznysové trasy a odhalíme každou designovou nástrahu.

Dejte nám signál