Dejte nám signál

Děkujeme! Brzy se vám ozveme.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo se ozvěte Michalovi

Michal Mládek

Sales & Marketing Director
michal.mladek@sherpas.cz773 773 817
Digitální marketing
SEO

Tipy na knížky

Na Internetu je zdarma k dispozici mnoho zajímavých knih, ať už v podobě webových stránek nebo ke stažení ve formátu PDF. Mám pro vás několik zajímavých kousků, kterými můžete obohatit svoji virtuální odbornou knihovničku.

Přemysl Žák
12.4.2011

Petr Staníček: 123 kroků ke špatnému webu: Jak prodělat na Internetu

Zajímáte-li se alespoň trochu o tvorbu webu, určitě vám jméno autora není neznámé. Petr Staníček napsal dvě (mimochodem výborné) tištěné knihy o CSS, takže tento jeho on-line počin možná není tak známý, jak by si zasloužil. Přečtení rozhodně stojí za to, nejen kvůli osobitému stylu autorova psaní.

Knihu najdete na http://www.pixy.cz/kniha-spatnyweb/index.html.

Radim Smička: Optimalizace pro vyhledávače – SEO

Kniha Radima Smičky, shrnující základy optimalizace pro vyhledávače vyšla i v tištěné podobě, nicméně její aktualizovaná PDF verze je k dispozici zdarma. Zkušení odborníci v knize asi nic nového nenajdou, ale pro lidi, kteří chtějí proniknout do SEO, může být tato kniha výborným odrazovým můstkem.

Stáhnete si ji na http://www.jasminka.cz/seo/seo-kniha.pdf.

Brad Callen: Google Adwords Made Easy

Pokud začínáte s Google Adwords, určitě se vám tato kniha bude hodit. Dozvíte se například, jak vybrat správná klíčová slova, strukturovat kampaně, psát poutavé texty inzerátů, jak navrhnout cílové stránky atd. Kniha je v angličtině, což může být pro někoho problém.

Kníha je ke stažení ve formátu PDF na http://www.googleadwordsmadeeasy.com.

Patrick J. Lynch, Sara Horthon: Web Style Guide

Tato kniha – také v angličtině – pojímá tvorbu webu celkem zeširoka – zabývá se plánováním webového projektu, informační architekturou, použitelností, grafikou, typografií atd. Pravda, jde o trochu starší (5 let) publikaci, takže některé v ní zmíněné zmíněné postupy (např. tabulkové layouty) jsou již dávno překonány. I tak se ale jedná o místy zajímavé čtení.

Kniha je k dispozici na http://www.webstyleguide.com/, tištěné vydání si můžete koupit například na Amazonu.

Bonus na závěr

Společnost 37 Signals, která stojí za vývojem systému Basecamp (web-based řízení projektů) nebo frameworku Ruby On Rails, vydala malou publikaci s názvem Getting Real, ve které shrnuje své zásady vývoje webových aplikací. Nečekejte ovšem nic technického, jde vesměs o obecné rady jak postupovat všemi fázemi vývoje, od plánování přes návrh uživatelského rozhraní, až po následnou propagaci a podporu. Je to opravdu velice zajímavé čtení.

Máte-li nějaké tipy na další zajímavé knihy na webu, budu rád zmíníte-li se o nich v komentářích.

Nalaďte si Vysílačku

Sdílíme znalosti v podcastech, newsletterech a dalším obsahu. Přihlaste se k odběru a získejte přehled o digitálním terénu.

Děkujeme, že chcete zůstat na příjmu.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo nás sledujte na těchto platformách

Kontakt

Vytáhneme vás nahoru

Nechte si hodit lano. Známe správné byznysové trasy a odhalíme každou designovou nástrahu.

Dejte nám signál