Dejte nám signál

Děkujeme! Brzy se vám ozveme.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo se ozvěte Michalovi

Michal Mládek

Sales & Marketing Director
michal.mladek@sherpas.cz773 773 817
Digitální marketing
O nás

Klub WT100 o vztazích marketingu a IT

Téma třetího večera Klubu WebTop100 bylo inspirováno vystoupením Petra Ulricha na loňské konferenci WebTop100. Od komunikace mezi odděleními marketingu a IT se v průběhu setkání disktující posunuli především ke vztahům mezi reklamní agenturou a klientem, respektive mezi všemi články řetězu vedoucího od zadání projektu až k technické realizaci.

Martin Smrt
12.4.2011

Shit In – Shit Out

S největším ohlasem se setkala poučka, kterou přinesl ze své praxe Lubor Vokrouhlický z IBM. Zní „Shit In - Shit Out“ a převedeno do obecného vyjádření znamená, že kde chybí dobré zadání, nelze očekávat kvalitní výsledek. V prostředí webu a jeho vývoje se na tuto zdánlivě samozřejmou věc často zapomíná, od zadavatelů lze v mnoha případech slyšet požadavek typu „prostě nám udělejte web“. Že to je cesta do pekel, snad ani není třeba dodávat.

Komunikovat, komunikovat, komunikovat

Během celého večera několikrát zazněla zdánlivě banální poučka o nutnosti aktivní komunikace a vzájemného poznávání mezi oběma světy. Protože všichni přítomní členové klubu se na věc dívají ze strany klienta zadavatele, Tomáš Vokrouhlický jim navrhl, aby se někdy zašli podívat do „své“ agentury a seznámili se s jejím stylem práce. V mnoha případech by jistě šlo takříkajíc o skok do jiného světa.

Mějte společný cíl

Jan Havel z agentury Actum se zaměřil na několik nejčastějších mýtů, které na jedné či druhé straně panují a vedou ke vzájemným nedorozuměním. Z vlastní zkušenosti doporučil, aby hnacím motorem pro všechny zúčastněné byla vidina celkového cíle, nikoliv pouze splnění dílčích úkolů. Důležité je, aby při zadání úkolu bylo řečeno nejen, co a jak je potřeba udělat, ale také, proč by to tak mělo být.

Další příležitostí k diskusím jistě poskytne celodenní odborná konference projektu WebTop100, na kterou Vás tímto zároveň zveme. Čtvrté setkání Klubu WebTop100 pak bude věnováno výsledkům soutěže WebTop100 a závěrům studie, která bude jejich součástí.

Nalaďte si Vysílačku

Sdílíme znalosti v podcastech, newsletterech a dalším obsahu. Přihlaste se k odběru a získejte přehled o digitálním terénu.

Děkujeme, že chcete zůstat na příjmu.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nebo nás sledujte na těchto platformách

Kontakt

Vytáhneme vás nahoru

Nechte si hodit lano. Známe správné byznysové trasy a odhalíme každou designovou nástrahu.

Dejte nám signál